Wrap med syltet rødkål og nakkefilet

Du skal i gang med syltet rødkål dagen før, men bare rolig – det er det hele værd. Tag en tur til din lokale grønthandler og køb fladbrød, så du kan fylde dem med nakkefilet, skyrdressing og syltet rødkål, når du kommer hjem. It’s a wrap!

Tid
150 min.
Personer
2 pers.

Ingredienser

Syltet rødkål

2 dl vand
2 dl lagereddike
200 g sukker
1 lille bundt timian
10 sorte peberkorn
4 laurbærblade
¼ rødkål, ca. 240 g


Nakkefilet

1000 g nakkefilet
1 mørk øl, 33 cl
2 stk friske limeblade
2 fed hvidløg
½ dl kikkoman soja sauce
100 g tamarind – kan købes hos specialgrønthandler
100 g ingefær
Vand

Løgkaramel

4 løg, ca. 240 g
15 g smør
1 bundt citrontimian – eller almindelig timian
0,2 dl soja
Vand

Skyrdressing

2 dl økologisk skyr
1 spsk dijon sennep
Salt og peber
Peberrod, ca. 1½ cm

Mynte
Koriander
2 fladbrød, ca. 120 g – kan købes hos din grøntsagspusher

Sådan gør du

  1. Forbered syltet rødkål dagen inden: Kom vand, lagereddike, sukker, timian, peberkorn og laurbærblade i en gryde. Kog lagen op og køl den ned i køleskabet. Snit rødkål fint og kom det i lagen når den er afkølet. Lad rødkålen trække et døgn og sigt lagen fra.
  2. Bland øl, limeblade, hakket hvidløg, kikkoman soja sauce, tamarind og ingefær skåret i skiver. Kom nakkefileten i en bradepande og fordel marinaden udover kødet. Spæd til med lidt vand, så kødet er næsten dækket og stil kødet i ovnen ved 180 grader. Kødet skal stege ca. 2 timer – anvender du stegetermometer, skal kernetemperaturen være minimum 80 grader. Sigt lagen fra nakkefileten og kog den ind til en tyk glace. Smør glacen på nakkefileten og skær kødet i tynde skiver. Alternativt kan kødet pensles med glace efter det er skåret i skiver.
  3. Løgkaramel: Pil og hak løg fint og skyl timian. Brun smør i en gryde, tilsæt løg og timian og rist til løgene er brune. Tilsæt soja og vand og lad det simre videre, til det har en tyk konsistens. Fjern timian og blend til en cremet masse.
  4. Skyrdressing: Rør skyr og sennep sammen og smag til med salt, peber og frisk revet peberrod.
  5. Skyl og hak mynte og koriander.
  6. Saml wrappen ved at smøre løgkaramel og skyrdressing på fladbrødet. Fordel tre skiver glaseret nakkefilet, ca. 100 g kød pr. person, ovenpå sammen med syltet rødkål, frisk mynte og koriander og fold wrappen sammen.

Tips

Hvis du ikke fik lavet rødkålen i går, kan du rå-marinere snittet rødkål i en vinaigrette af eddike, olie og honning, smagt til med salt og peber.

Rester af kødet kan skæres i tynde skiver til pålæg eller i tern og anvendes til biksemad.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 3295 KJ
Energi (kcal): 785 Kcal
Protein (E%): 27%
Fedt (E%): 32%
Kulhydrater (E%): 39%
Alkohol (E%): 2%
Share