Ingredienser
Nuggets
- 300 g filet af gris
- 2 fed hvidløg
- Salt og friskkværnet peber
- 2 spsk paprika
- 1 dl olivenolie
- 1½ dl hvedemel
- 2 æg
- 150 g Panko-rasp eller rasp
- ½ l smagsneutral olie
Urtehummus
- 200 g kikærter
- 1 dl jomfruolivenolie
- 2 fed hvidløg
- ½ citron
- ½ dl tahin
- 2 håndfulde blandede krydderurter (f.eks. persille, purløg, estragon, dild)
- Salt
Tilbehør
- 500 g grøntsagsstave, fx agurk, gulerødder, blomkål, sukkerærter eller blancherede aspargesbroccoli
Sådan gør du
Dagen inden: Læg kikærterne i blød i koldt vand i minimum 10 timer. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du bruge 400 g, og de skal ikke udblødes.
- Skær kødet ud i 2×2 cm, og lad det marinere i knust hvidløg, salt, peber, paprika og olivenolie i mindst 1 time i køleskab.
- Kog kikærterne i ca. en time, til de er møre. Herefter blendes de med olie, hvidløg, citronsaft, tahin, krydderurter og salt, til det har en grov tekstur.
- Kødstykkerne vendes i mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp.
- Kom smagsneutral olie i en lille gryde, og varm den op til 175-185 grader.
- Kom halvdelen af de panerede nuggets i og steg dem til de er gyldne (ca. 3 min). Kom dem derefter på fedtsugende papir og drys salt over dem. Gør det samme med den anden halvdel.
- Spis nuggets med urtehummus til.
Tip
Hvis du stikker en tandstik af træ ned i olien, og det syder let omkring den, så er olien klar til at fritere.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
4788
Energi (kcal):
1144
Protein (E%):
11
Fedt (E%):
70
Kulhydrater (E%):
19
Relaterede opskrifter



Toast med svampe, rå asparges og skiver af kotelet



Friterede artiskokbunde med drys af tørrede solbær, rosmarin, hasselnød og flæskesvær



Smørrebrød med ærtepure, saltmandler og mørbrad



Bruschetta med urtesalat, parmesan og lever af gris



Kartofler i spinat og gedeost med glaseret kotelet og fennikelsalat


