


Ingredienser
Urtebrød
- 1 dl vand
- 1 dl letmælk
- ¼ pakke gær
- ¼ tsk sukker
- ¼ tsk salt
- 40 g durummel
- 225 g tipo mel eller hvedemel
- Et par kviste frisk timian og rosmarin
- Olivenolie
Tomat-feta
- 500 g tomater gerne cherrytomater
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 200 g fetaost
- 3 kviste frisk timian eller 1 spsk tørret
- Salt og peber
Bagte gulerødder
- 600 g gulerødder
- 50 g ristede boghvede kerner eller andre kerner
- 1 bakke karse, 20 g
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
Sprød gris
- 600 g hakket gris og kalv, 8-12 % fedt
- 1 bundt salvie, 30 g
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk salt og lidt peber
- 1 æg
- 1 dl panko-rasp, 45 g
- 1 dl mel
- 1 spsk olie
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 250 grader
- Rør gær ud i vand og mælk
- Rør lidt mel, salt, sukker, timian og rosmarin i gærblandingen
- Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og rør til dejen er smidig
- Lad dejen hæve 15 minutter
- Del dejen i 4 stykker og rul dem ud til store boller
- Lad dem hæve 15 minutter
- Bag ved 250 gader i 10-12 minutter
- Skyl tomater og pres hvidløg
- Kom tomater i et ovnfast fad
- Vend tomater i hvidløg og olie
- Drys med smuldret feta, timian, salt og peber
- Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter
- Vask eller skræl gulerødder
- Kom dem i et ovnfast fad
- Vend dem i olie og drys med salt og peber
- Bag ved 200 grader i ca. 25 minutter, der må gerne være bid i dem (se tip)
- Vend de færdige gulerødder med klippet karse og ristede kerner
- Skyl og hak salvie og pres hvidløg
- Rør det i kødet sammen med salt og peber
- Form 8 kugler
- Pisk ægget let sammen i en skål
- Kom melet i en anden skål og panko-rasp i en tredje skål.
- Vend kuglerne først i mel så i æg til sidst i panko-rasp
- Varm olie på en pande ved god varme
- Steg kuglerne på alle sider til de er gyldne og sprøde, 7-8 minutter i alt
TIP
Giv evt. gulerødderne kort under grillen til de får en flot brun farve.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
3754
Energi (kcal):
897
Protein (E%):
25
Fedt (E%):
38
Kulhydrater (E%):
37