Casper Sobczyk

Tomat-feta og bagte gulerødder med sprød gris

Tid
60 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Urtebrød

  • 1 dl vand
  • 1 dl letmælk
  • ¼ pakke gær
  • ¼ tsk sukker
  • ¼ tsk salt
  • 40 g durummel
  • 225 g tipo mel eller hvedemel
  • Et par kviste frisk timian og rosmarin
  • Olivenolie

Tomat-feta 

  • 500 g tomater gerne cherrytomater
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g fetaost
  • 3 kviste frisk timian eller 1 spsk tørret
  • Salt og peber

Bagte gulerødder

  • 600 g gulerødder
  • 50 g ristede boghvede kerner eller andre kerner
  • 1 bakke karse, 20 g
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Sprød gris

  • 600 g hakket gris og kalv, 8-12 % fedt
  • 1 bundt salvie, 30 g
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 1 æg
  • 1 dl panko-rasp, 45 g
  • 1 dl mel
  • 1 spsk olie

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 250 grader
  2. Rør gær ud i vand og mælk
  3. Rør lidt mel, salt, sukker, timian og rosmarin i gærblandingen
  4. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og rør til dejen er smidig
  5. Lad dejen hæve 15 minutter
  6. Del dejen i 4 stykker og rul dem ud til store boller
  7. Lad dem hæve 15 minutter
  8. Bag ved 250 gader i 10-12 minutter
  9. Skyl tomater og pres hvidløg
  10. Kom tomater i et ovnfast fad
  11. Vend tomater i hvidløg og olie
  12. Drys med smuldret feta, timian, salt og peber
  13. Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter
  14. Vask eller skræl gulerødder
  15. Kom dem i et ovnfast fad
  16. Vend dem i olie og drys med salt og peber
  17. Bag ved 200 grader i ca. 25 minutter, der må gerne være bid i dem (se tip)
  18. Vend de færdige gulerødder med klippet karse og ristede kerner
  19. Skyl og hak salvie og pres hvidløg
  20. Rør det i kødet sammen med salt og peber
  21. Form 8 kugler
  22. Pisk ægget let sammen i en skål
  23. Kom melet i en anden skål og panko-rasp i en tredje skål.
  24. Vend kuglerne først i mel så i æg til sidst i panko-rasp
  25. Varm olie på en pande ved god varme
  26. Steg kuglerne på alle sider til de er gyldne og sprøde, 7-8 minutter i alt

 

TIP

Giv evt. gulerødderne kort under grillen til de får en flot brun farve.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 3754
Energi (kcal): 897
Protein (E%): 25
Fedt (E%): 38
Kulhydrater (E%): 37
Share