Tarte flambée med bacon

Tarte flambée lyder måske som en dessert, men det er det altså ikke. Til gengæld er det ærkefransk med tærter, og som du kan se i tips – så er der uendelige variationsmuligheder. Bon appetit!

Tid
40 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Dej

  • 2 dl vand
  • 15 g gær
  • 1 knivspids sukker
  • 175 g fint durummel
  • 75 g fuldkornsdurum eller hvidhvede
  • ½ tsk salt
  • 3 tsk olie, evt. olivenolie

Fyld

  • 1 stort rødløg, ca. 200 g
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 dl skyr
  • 200 g bacon i tern
  • Salt og peber

Salat

  • 2 stk romainesalat
  • ½ citron
  • 1 tsk olie, evt. olivenolie

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 250 grader. Lad en bagplade varme op inde i ovnen.
  2. Rør lunken vand med gær og sukker. Tilsæt mel og ælt i tre minutter. Tilsæt salt og olie og ælt igen i 3 minutter. Kom lidt mere mel i, hvis dejen er for klistret. Lad den hvile i 15 minutter.
  3. Pil rødløg og skær i tynde skiver. Skyl og hak rosmarin.
  4. Rul dejen ud på bagepapir, den skal være så tynd som mulig.
  5. Fordel skyr på dejen og drys med bacontern, rødløg og rosmarin. Krydr med salt og peber.
  6. Træk bagepapiret forsigtigt over på den varme bageplade. Bag midt i ovnen ca. 10-15 minutter, til dejen er sprød og gylden.
  7. Skyl og snit salat. Pres saft af citronen. Vend salat med citronsaft og olie. Smag til med lidt salt og peber.

Tips

Tarte flambé er en fransk specialitet og smager også godt kold dagen der på, som en sandwich med salat og tomater

Hvis du har en pizzasten, kan du sagtens lave tærten på en grill.

Du kan også toppe tærten med snittet glaskål eller tørrede tomater, ligesom du kan sammensætte salaten af det du lige har liggende i grøntsagsskuffen.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 1950
Energi (kcal): 465
Protein (E%): 20
Fedt (E%): 32
Kulhydrater (E%): 48
Share