Casper Sobczyk

Syrlig kålsalat med mørbrad af gris og svampe

Tid
45 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Mørbradbøffer

  • 1 mørbrad af gris, 500 g
  • Salt og peber
  • 1 dl mel
  • 20 g smør

Kålsalat

  • ½ savoykål, 350 g
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • ½ frisk chili
  • Salt og peber

Svampe a la creme

  • 400 gram svampe gerne blandede
  • 20 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 1 grønsags boullionterning
  • En håndfuld persille, 25 g
  • 1 skalotteløg, 30 g
  • 1 fed hvidløg
  • Revet skal af en citron (fra kålsalat)

Tilbehør

  • 4 skiver franskbrød, 200 g

Sådan gør du

  1. Skær sølvsenen af mørbraden
  2. Skær den i 6-8 bøffer, ca. 3 cm tykke, tryk dem let, krydr med salt og peber og sæt dem til side
  3. Snit kål fint
  4. Vask citron, riv skallen fint og gem den til svampene
  5. Pres saften af citronen og bland med olie, finthakket hvidløg og chili, ½ tsk salt og lidt peber
  6. Vend kål i marinaden og sæt den til side
  7. Rens svampe og skær dem i kvarte
  8. Varm smør på en pande ved god varme, det må kun blive let gyldent
  9. Steg svampe 4-5 minutter
  10. Tilsæt fløde og bouillonterning og lad det koge ind
  11. Skyl og tør persille og hak den fint
  12. Pil løg og hvidløg og hak dem fint
  13. Bland løg, persille og revet citronskal
  14. Vend persilleblandingen i svampene, vend rundt og smag til med salt og peber
  15. Vend mørbradbøffer i mel
  16. Varm smør på en pande ved god varme
  17. Brun mørbradbøfferne 1 minut på hver side.
  18. Skru ned til middelvarme og steg dem færdige 2-3 minutter på hver side, de skal være let rosa indeni
  19. Rist franskbrød på en brødrister eller på panden, hvor du har stegt bøfferne og server til

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2371
Energi (kcal): 567
Protein (E%): 22
Fedt (E%): 48
Kulhydrater (E%): 29
Share