Ingredienser
Gris
- 500 g stegeflæsk i skiver
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk hoisinsauce eller sweet chilisauce
Sovs
- 1 spsk kogende vand
- 1 tsk honning
- 1 tsk sesamolie eller anden olie
- 2 spsk sojasauce
- ¼ tsk hvid peber
Ris
- 300 gram jasmin ris
- 1 spsk olie
- 1 spsk salt
Grønt
- 2 æg
- 2 tsk olie
- 1 mellemstort løg
- 2 forårsløg, 30 g
- 1 rød peberfrugt
- 4 stængler bladselleri, 160 g
- 1 bakke bønnespirer, 100 g
- 1 spsk olie
Pynt
- Frisk koriander og peanuts
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader
- Skær kødet i strimler
- Pil løg og hvidløg og hak dem meget fint
- Bland med hoisinsauce
- Vend kødet i marinaden og lad det trække mindst ½ time
- Læg kødet i et ovnfast fad og steg det 35 minutter
- Vend af og til
- Bland alle ingredienser til sovs i en skål
- Kog ris efter anvisning på emballagen
- Pisk æg sammen
- Varm olie på en pande ved middel varme og steg æg til røræg
- Pil og hak løg
- Rens forårsløg og skær dem i skiver på skrå
- Fjern kerner fra peberfrugt og skær den i tern
- Skyl bladselleri og skær dem i tern
- Varm olie i en wok eller sauterpande ved middel varme
- Steg løg til de er klare
- Tilsæt det stegte kød
- Tilsæt ris og rør godt
- Tilsæt sovsen og rør godt
- Tilsæt røræg, forårsløg, peberfrugt, bladselleri og bønnespirer
- Rør rundt og steg et parminutter
- Smag til med salt, peber og sojasauce
- Pynt evt. med hakket koriander og peanuts
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2762
Energi (kcal):
660
Protein (E%):
19
Fedt (E%):
33
Kulhydrater (E%):
48
Relaterede opskrifter



Tomat-feta og bagte gulerødder med sprød gris



Syrlig kålsalat med mørbrad af gris og svampe



Sommergrønt med agurk-myntedressing, naanbrød og gris



Saftig, krydret gris i general TSO’s med pak choy og broccoli



Kartoffelmoskugler med spicy ostesovs og sprød gris


