Casper Sobczyk

Stegte ris med grønt og marineret gris

Tid
60 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Gris

  • 500 g stegeflæsk i skiver
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk hoisinsauce eller sweet chilisauce

Sovs

  • 1 spsk kogende vand
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk sesamolie eller anden olie
  • 2 spsk sojasauce
  • ¼ tsk hvid peber

Ris

  • 300 gram jasmin ris
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk salt

Grønt  

  • 2 æg
  • 2 tsk olie
  • 1 mellemstort løg
  • 2 forårsløg, 30 g
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 stængler bladselleri, 160 g
  • 1 bakke bønnespirer, 100 g
  • 1 spsk olie

Pynt

  • Frisk koriander og peanuts

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Skær kødet i strimler
  3. Pil løg og hvidløg og hak dem meget fint
  4. Bland med hoisinsauce
  5. Vend kødet i marinaden og lad det trække mindst ½ time
  6. Læg kødet i et ovnfast fad og steg det 35 minutter
  7. Vend af og til
  8. Bland alle ingredienser til sovs i en skål
  9. Kog ris efter anvisning på emballagen
  10. Pisk æg sammen
  11. Varm olie på en pande ved middel varme og steg æg til røræg
  12. Pil og hak løg
  13. Rens forårsløg og skær dem i skiver på skrå
  14. Fjern kerner fra peberfrugt og skær den i tern
  15. Skyl bladselleri og skær dem i tern
  16. Varm olie i en wok eller sauterpande ved middel varme
  17. Steg løg til de er klare
  18. Tilsæt det stegte kød
  19. Tilsæt ris og rør godt
  20. Tilsæt sovsen og rør godt
  21. Tilsæt røræg, forårsløg, peberfrugt, bladselleri og bønnespirer
  22. Rør rundt og steg et parminutter
  23. Smag til med salt, peber og sojasauce
  24. Pynt evt. med hakket koriander og peanuts

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2762
Energi (kcal): 660
Protein (E%): 19
Fedt (E%): 33
Kulhydrater (E%): 48
Share