Mikkel Karstad

Stegt hvidkål med ristede krydrede kikærter, mynte og stegt grisehjerte

Når man tænker på hjerter er det oftest i flødesovs. Her piftes hjerterne op med frisk mynte og krydrede kikærter. Dette er et lækkert bud på, hvordan hjerterne kommer helt til sin ret!

Tid
50 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Krydrede kikærter

  • 100 g kikærter
  • 1 tsk hele korianderfrø
  • 1 tsk hele fennikelfrø
  • 1 tsk hel spidskommen
  • ½ dl olivenolie

Hjerter

  • 1-2 friske grisehjerter, 300 g renset vægt
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Creme

  • 4 dl yoghurt naturel, 1½ % fedt
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ bundt mynte (eller 10 kviste)
  • Salt og friskkværnet peber

Hvidkål

  • ½ hvidkålshoved, 600 g
  • Lidt smagsneutral olie

Sådan gør du

Dagen inden: Læg kikærter i koldt vand og lad dem udbløde i 24 timer. Bruger du kikærter fra dåse, skal du bruge 200 g, og de skal ikke udblødes.

  1. Del hjerter i halve og skær blodårer og hinder af, skyl hjerter igennem i koldt vand, dup grundigt med køkkenrulle og kom herefter op i en skål.
  2. Krydr hjerterne med lidt salt, friskkværnet peber og olivenolie og lad dem trække lidt.
  3. Kom kikærter op i en gryde med frisk vand så det dækker og kog i ca. 45 min til de er møre men stadig har lidt bid. Hæld overskydende vand fra kikærter og lad dem køle af, krydr med salt og olivenolie.
  4. Kom yoghurt op i en skål, smag til med citronsaft, fintrevet citronskal, kardemommepulver, salt og friskkværnet peber. Rør det godt sammen og lad cremen stå og trække.
  5. Skær hvidkål ud i grove stykker på ca 5×5 cm. Varm en pande op, kom olie på og steg hvidkål ved høj varme i ca. 2-3 min, så noget af hvidkålen falder lidt fra hinanden og får flot gylden farve og noget af det stadig har masser af bid og struktur, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag hvidkål af panden, kom op i en skål og hold det lunt.
  6. Kom kikærterne på panden og steg dem ved høj varme i 3-4 min til de bliver gyldne og sprøde.
  7. Knus korianderfrø, fennikelfrø og hel spidskommen i en morter eller krydderikværn og drys på kikærterne, og lad dem stege i yderlig 30 sek. Tag kikærterne af panden og kom op i en skål.
  8. Tør panden af med køkkenrulle, varm panden op og kom grisehjerterne på. Steg dem 2-3 min på hver side, så de får en flot stegeskorpe og samtidig er svagt rosa i midten. Tag hjerterne af panden og lad dem hvile 1 min inden de skæres i tynde skiver.
  9. Anret hvidkål i bunden af en tallerken, kom kardemomme yoghurt henover, kom de lune sprøde kikærter på og til sidst blade af mynte og skiver af grisehjerte.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2255
Energi (kcal): 539
Protein (E%): 16
Fedt (E%): 69
Kulhydrater (E%): 16
Share