

Ingredienser
Ingredienser
- 50 g puffede flæskesvær
- 350 g nye kartofler
- Salt
- 5 spsk eddike – evt. hindbæreddike
- 2 tsk sukker
- 1 rødløg, ca. 150 g
- 50 g sprød salat, fx ¼ iceberg
- 200 g babyspinat
- 2 bakker hindbær, ca. 250 g
Tilbehør
- 140 g groft brød
Sådan gør du
- Skrub kartofler fri for jord. Kom dem i en gryde og dæk med vand. Kom lidt salt i og kog med låg i ca. 15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og tilsæt koldt vand.
- Rør eddike og sukker sammen. Pil løg og snit i stimler. Hæld eddiken over løgene.
- Snit iceberg og skyl det sammen med babyspinat. Dræn begge dele i en salatslynge eller sigte.
- Skyl hindbær og afdryp på køkkenrulle.
- Skær de afkølede kartofler i mindre stykker og vend med løg, eddike, salat og spinat.
- Kom flæskesvær i en frysepose og knus dem – anvend evt. en kagerulle eller en flaske.
- Drys de knuste svær over salaten og fordel hindbær på toppen. Server med brød.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2475
Energi (kcal):
590
Protein (E%):
20
Fedt (E%):
23
Kulhydrater (E%):
57
Relaterede opskrifter



Kartofler i spinat og gedeost med glaseret kotelet og fennikelsalat



Spicy mangosalat med dampet ris og pad-krapow



Urtehummus og nuggets af gris



Friterede artiskokbunde med drys af tørrede solbær, rosmarin, hasselnød og flæskesvær



Bruschetta med urtesalat, parmesan og lever af gris

