Hvad har jeg i køleskabet
Masser
af grønt

Spinatsalat med hindbær og flæskesvær

En lækker opskrift på en spinatsalat, som er en sand mirakelblanding, der rammer alle smagsløg. Lidt af det sunde, det søde, det syrlige, det friske – og ikke mindst lækre og knasende flæskesvær på toppen.

Forberedelsestid
25 min.
Antal personer
2 pers.

Ingredienser

Ingredienser

  • 50 g puffede flæskesvær
  • 350 g nye kartofler
  • Salt
  • 5 spsk eddike – evt. hindbæreddike
  • 2 tsk sukker
  • 1 rødløg, ca. 150 g
  • 50 g sprød salat, fx ¼ iceberg
  • 200 g babyspinat
  • 2 bakker hindbær, ca. 250 g

Tilbehør

  • 140 g groft brød

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Skrub kartofler fri for jord. Kom dem i en gryde og dæk med vand. Kom lidt salt i og kog med låg i ca. 15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og tilsæt koldt vand.
  2. Rør eddike og sukker sammen. Pil løg og snit i stimler. Hæld eddiken over løgene.
  3. Snit iceberg og skyl det sammen med babyspinat. Dræn begge dele i en salatslynge eller sigte.
  4. Skyl hindbær og afdryp på køkkenrulle.
  5. Skær de afkølede kartofler i mindre stykker og vend med løg, eddike, salat og spinat.
  6. Kom flæskesvær i en frysepose og knus dem – anvend evt. en kagerulle eller en flaske.
  7. Drys de knuste svær over salaten og fordel hindbær på toppen. Server med brød.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 630 g af retten):

Energi:
2507 kJ (597 kcal)
Protein:
29 g
Kulhydrat:
81 g
Kostfibre:
14 g
Fedt:
15 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
393 kJ (94 kcal)
Protein:
5 g
Kulhydrat:
13 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
2 g
Gulerod
Aubergine
Rødbede
Ærter
Champignon
Tomat
Tomat (sliced)
Blomkål
Kål
Gris
Løg
Tomat (sliced)
Kartoffel
Peberfrugt
Broccoli
Blomkål
Gulerod
Ærter
Squash