Spinatsalat med hindbær og flæskesvær

En lækker opskrift på en spinatsalat, som er en sand mirakelblanding, der rammer alle smagsløg. Lidt af det sunde, det søde, det syrlige, det friske – og ikke mindst lækre og knasende flæskesvær på toppen.

Tid
25 min.
Personer
2 pers.

Ingredienser

Ingredienser

50 g puffede flæskesvær

350 g nye kartofler

Salt

5 spsk eddike – evt. hindbæreddike

2 tsk sukker

1 rødløg, ca. 150 g

50 g sprød salat, fx ¼ iceberg

200 g babyspinat

2 bakker hindbær, ca. 250 g

 

Tilbehør

140 g groft brød

Sådan gør du

  1. Skrub kartofler fri for jord. Kom dem i en gryde og dæk med vand. Kom lidt salt i og kog med låg i ca. 15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og tilsæt koldt vand.
  2. Rør eddike og sukker sammen. Pil løg og snit i stimler. Hæld eddiken over løgene.
  3. Snit iceberg og skyl det sammen med babyspinat. Dræn begge dele i en salatslynge eller sigte.
  4. Skyl hindbær og afdryp på køkkenrulle.
  5. Skær de afkølede kartofler i mindre stykker og vend med løg, eddike, salat og spinat.
  6. Kom flæskesvær i en frysepose og knus dem – anvend evt. en kagerulle eller en flaske.
  7. Drys de knuste svær over salaten og fordel hindbær på toppen. Server med brød.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2475 KJ
Energi (kcal): 590 Kcal
Protein (E%): 20%
Fedt (E%): 23%
Kulhydrater (E%): 57%
Alkohol (E%): 0%
Share