Casper Sobczyk

Sommergrønt med agurk-myntedressing, naanbrød og gris

Tid
45 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Naanbrød – se tip

  • 1 dl vand
  • 1 dl mælk
  • ¼ pakke gær
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • Et par kviste timian
  • 40 g durum mel
  • 225 g tipo mel eller almindeligt hvedemel
  • 1 spsk olivenolie

Grisen – se tip

  • 4 schnitzler af inderlår, 500 g
  • 1 spsk løgpulver eller 1 mellemstort løg. Se tip
  • 1 spsk hvidløgspulver eller 2 fed hvidløg
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 1 spsk salt og 1 tsk peber
  • 2 spsk olie

Agurk-mynte dressing

  • 1 agurk, 300 g
  • 1 bundt mynte
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 usprøjtet citron
  • 3 dl creme fraiche 18 %
  • ½ tsk paprika (kan undlades)
  • ½ tsk salt

Sommergrønt

  • ½ lille spidskål, 350 g
  • 2 æbler, 250 g
  • 500 g friske grønne ærter eller 200 g frosne
  • 1 bundt radiser
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber
  • Dild, persille, kørvel, brøndkarse eller andet efter eget valg (kan udelades)

Sådan gør du

  1. Rør gær ud i vand og mælk
  2. Rør lidt mel, sukker, salt og timianblade i gærblandingen
  3. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og rør til dejen er smidig
  4. Lad dejen hæve 15 minutter
  5. Del dejen i 4 stykker og rul dem helt fladt ud
  6. Varm olie på en pande ved god varme
  7. Steg naanbrødene gyldne og sprøde
  8. Drys med hakket timian
  9. Pil og riv løg og hvidløg
  10. Bland alle krydderier, løg og hvidløg
  11. Vend schnitzler i krydderiblandingen og lad dem trække mindst ½ time
  12. Varm olie på en pande ved høj varme
  13. Steg schnitzler 1½ minut på hver side
  14. Skyl agurk, halver den på langs og skær den i mundrette stykker
  15. Fjern kerner fra peberfrugt og skær i mundrette stykker
  16. Skyl, tør og hak mynte
  17. Skyl citron, riv skallen fint og pres saften af
  18. Rør cremefraiche med paprika, salt, revet citronskal og -saft
  19. Vend agurk og mynte i og smag til med salt og paprika
  20. Snit spidskålen ultra fint
  21. Fjern kernehuse og skær æblerne i tern
  22. Pil ærterne eller tø dem, hvis de er frosne
  23. Rens radiser og skær dem i tern
  24. Skyl og hak friske krydderurter efter smag
  25. Vend det hele sammen med lidt olie, salt og peber

TIPS

Schnitzlerne kan laves med kun salt og peber, hvis man ikke er til mange krydderier.

Krydderier, tørrede eller friske forøger smagen og giver retten karakter.

Naanbrød fås færdige i god kvalitet, eller dejen kan laves dagen før.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2819
Energi (kcal): 674
Protein (E%): 23
Fedt (E%): 39
Kulhydrater (E%): 38
Share