William Milsted

Smørrebrød med ærtepure, saltmandler og mørbrad

Rundtenommer på den moderne og smagfulde måde – så vil man gerne have rugbrød til aftensmad.

Køb ingredienser på nemlig.com
Tid
40 min.
Personer
4 pers

Ingredienser

Mørbrad

  • 1 lille mørbrad af gris, 300 g
  • ½ dl smagsneutral olie
  • 1 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 5 kviste rosmarin
  • 5 kviste timian
  • Salt og friskkværnet peber

Ærtepure

  • 400 g grønne ærter, friske, bælgede eller optøede frosne ærter
  • 1 dl olivenolie
  • 1 citron
  • 2 spsk creme fraiche 38%
  • 1 bundt dild

Tilbehør

  • 8 skiver rugbrød
  • 4 spsk smør
  • 8-16 blade hjertesalat
  • 100 g saltede mandler
  • 1 bundt estragon

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Fjern sølvsenen fra mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  3. Varm olie på en pande ved høj varme. Brun kødet. Det skal syde når kødet rammer panden, 2 minutter på 4 sider.
  4. Læg kødet i et fad med olivenolie, timiankviste, rosmarinkviste og knust hvidløg, krydr med salt og peber, og bag i 10 min.
  5. Blend ærterne med olivenolie, saft fra citron, creme fraiche og dild til en grov konsistens.
  6. Anret: Smør rugbrødet med smør og læg et hjertesalatblad derpå. Skær kød i tynde skiver og læg ovenpå, og derpå ærtepure. Drys med hakkede saltede mandler og estragon.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 4567
Energi (kcal): 1092
Protein (E%): 69
Fedt (E%): 20
Kulhydrater (E%): 11
Share