Daniel Crespi

Schnitzel af gris med cæsarsmør og grøn salat

En klassiker der aldrig går af mode. Schnitzel af gris med hjemmerørt cæsarsmør med ansjoser. Server med blomkål eller kartofler.

Tid
30 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Cæsarsmør

  • 80 gram blødt smør
  • 4 ansjoser
  • 1 lille bundt persille
  • 1 dl fintrevet parmesanost
  • 1 fed hvidløg
  • ½ usprøjtet citron
  • Salt og peber

Schnitzler

  • 4 schnitzler af gris, af ca. 125 g. stk.
  • 1 dl hvedemel
  • 2 æg
  • 3 dl rasp
  • 50 g smør
  • 2 spsk olie

Grøn salat

  • 4 blade grøn salat
  • 4 blade romainesalat
  • 1 julesalat
  • 2 håndfulde machésalat
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk rødvinseddike
  • Salt og peber

Pynt

  • 1 usprøjtet citron

Sådan gør du

Cæsarsmør

  1. Bland smør i stuetemperatur med finthakkede ansjoser, hakket persille, revet ost og presset hvidløg.
  2. Smag til med citronsaft, salt og peber. Form smørret til 4 ”æg” og sæt dem i køleskabet.

Schnitzler

  1. Bank kødskiverne meget tynde i en plastikpose med en kødhammer eller bagsiden af en mindre kasserolle.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  3. Slå ægget ud i en dyb tallerken og kom hvedemel og rasp i to andre tallerkner.
  4. Vend schnitzlerne i mel, så i æg og til sidst i rasp.
  5. Varm olie og smør på en pande ved god varme.
  6. Steg schnitzlerne ca. 4 minutter på hver side til de er gyldenbrune og sprøde.

Grøn salat

  1. Skyl og tør salatbladene.
  2. Pluk dem i mindre stykker og læg dem en stor skål
  3. Vend olie, eddike, salt og peber i salaten lige inden servering.
  4. Skær citronen i skiver eller både.

Servering

Anret schnitzler med et smør-æg ovenpå og salat og en citronbåd ved siden af.

Tip

Server evt. kartofler og blomkål til.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 1140 KJ
Energi (kcal): 275 Kcal
Protein (E%): 8 %
Fedt (E%): 87 %
Kulhydrater (E%): 5 %
Alkohol (E%): 0 %
Share