Rugbrødssandwich med bacon

En fantastisk og nem rugbrødssandwich med bacon – mættende, lækker og sprød på samme tid. Lav den til madpakken, picnic eller en hverdagsaften. God fornøjelse.

Tid
30 min.
Personer
2 pers.

Ingredienser

4 skiver bacon knap 1 cm tykke, ca. 150 g – køb evt. et helt stykke bacon og skær selv i skiver

1 lille rødløg

½ citron

Salt

¼ spidskål, 50 – 100 g

½-1 spsk sød sennep, fx ravigotte sauce

2 rugbrødsboller, ca. 400 g
1-2 spsk ketchup

1 drueagurk, ca. 50 g

Sådan gør du

  1. Dup baconskiverne tørre med køkkenrulle. Varm panden op ved god varme. Læg skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 20 minutter, hvis skiverne er knap 1 cm tykke. Hvis de er tyndere, er det kortere tid, og hvis de er tykkere, tager det længere tid. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
  2. Mens bacon steger, kan du lave resten – husk dog at vende det jævnligt på panden.
  3. Pil løg og skær i tynde skiver. Vend i citronsaft og lidt salt.
  4. Skyl og snit kål fint og vend i sød sennep.
  5. Skær bollerne igennem og smør underbollen med ketchup. Byg burgeren med kål, stegt bacon, afdryppede rødløg, drueagurker skåret i skrå skiver. Kom overbollen på toppen.

Tips

Der kan bruges bacon i alle tykkelser

Der kan bruges andre typer boller, men så mætter den ikke så meget.

Der kan bruges rugbrød i skiver – evt. ristet i stedet for rugbrødsboller.

Der kan også kommes en spejlæg evt. stegt på begge sider i sandwichen

Bacon afsmelter meget fedt på panden.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2395 KJ
Energi (kcal): 570 Kcal
Protein (E%): 18%
Fedt (E%): 14%
Kulhydrater (E%): 68%
Alkohol (E%): 0%
Share