Rosmarinkoteletet med dampet broccoli og grillet citron Rosmarinkoteletet med dampet broccoli og grillet citron
Daniel Crespi

Dampet broccoli med grillet citrondressing, fast ost og rosmarinkotelet

Hurtig og simpel husmandskost. Dampede broccoli og koteletter stegt sammen med rosmarin, citron og hvidløg.

Tid
25 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

  • 4 herregårdskoteletter med ben a ca. 250 gram
  • 1 tsk fint salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 citron, ubehandlet
  • 1 stor kvist rosmarin eller 1 spsk tørret
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 broccoli, 500 g
  • 2 tsk groft salt
  • 50 gram fast ost, fx Krystal eller parmesan
  • 1 flutes

Sådan gør du

  1. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og gnid dem godt med fint salt og peber på begge sider. Lad dem trække i 15 minutter, så får du saftigere kød.
  2. Skyl og halvér citron.
  3. Skyl rosmarin og pil og knus hvidløg.
  4. Varm 1 spsk smør og 1 spsk olivenolie godt op på 2 pander – fedtstoffet skal være så varmt, at det syder, når du kommer kødet på panderne.
  5. Brun koteletterne 1 minut på hver side ved høj varme sammen med rosmarin, halve citroner og hvidløgsfed.
  6. Skru ned for blusset og steg koteletterne i 15-20 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.
  7. Kødet er færdigstegt, når det ikke er rødt ved benet.
  8. Tag de halve citroner af stegepanden, når snitoverfladen er stegt hård og karamelliseret.
  9. Pres saften ned i en skål og bland med samme mængde olivenolie, ca. 2 spsk.
  10. Smag dressingen til med salt og peber.
  11. Skyl broccoli, del i buketter, og skær stilken i centimetertykke skiver. Læg det hele i en tykbundet sauterpande eller stor gryde med en skvis vand (jo mindre vand jo bedre. Broccolien udskiller sine naturlige safter, når den varmes op, og den saft er tilstrækkelig til dampning).
  12. Tilsæt 2 tsk salt og damp broccolien under låg, indtil den er blevet blød.
  13. Riv osten.
  14. Lun flutes.
  15. Kom koteletterne på en tallerken, når de er færdigstegt.

Servering

Skær koteletterne løs fra benet, skær dem i skiver på en halv centimeter og læg dem på separate tallerkner. Hæld lidt af den grillede citrondressing på hver kotelet, dæk koteletterne med den dampede broccoli, hæld mere citrondressing på og drys en håndfuld revet ost over broccolien. Afslut med friskkværnet peber. Server med lunt flutes.

Tip

Denne ret smager også godt med pasta eller nye kogte kartofler til.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 3582
Energi (kcal): 853
Protein (E%): 30
Fedt (E%): 58
Kulhydrater (E%): 12
Share