Rosastegte koteletter med karamelliserede æbler og bagt blomkål Rosastegte koteletter med karamelliserede æbler og bagt blomkål
William Milsted

Bagt blomkål med karamelliserede æbler og rosastegte koteletter

En hurtig og nem hverdagsret fyldt med smag. Bagt blomkål med karamelliserede æbler og rosastegte koteletter.

Tid
40 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 4 koteletter uden fedtkant, 800 g
  • 2 madæbler, fx Ingrid Marie, Belle de boscoop eller Filippa
  • 3 dl æblemost
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 kvist rosmarin
  • 75 g smør

Sådan gør du

  1. Fjern bladene fra blomkålen og stil i et ildfast fad
  2. Krydr salt og peber og stænk med olivenolie
  3. Bag ved 225o i 30 minutter
  4. Krydr koteletterne med 1 tsk fint salt og peber og lad dem stå i 15 minutter.
  5. Skær æblerne i grove skiver
  6. Varm 1 spsk smør på en hed pande og lad det bruse op og blive gylden inden koteletterne brunes hårdt af 1 minut på begge sider.
  7. Steg koteletterne færdig i ovnen sammen med blomkål de sidste 10 min. af blomkålens bagetid
  8. Steg æblerne på samme pande som kødet, til de er godt karamelliseret.
  9. Fjern æblerne fra panden, og kog panden af med æblemost, eddike, rosmarin og resten af smørret.
  10. Smag til med salt og peber.

Tip

Kogte kartofler passer godt til denne ret. Beregn 125 g pr. person.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2500
Energi (kcal): 595
Protein (E%): 34
Fedt (E%): 41
Kulhydrater (E%): 26
Share