William Milsted

Rodfrugtfritter med hvidløgsmayo og jamaicansk bryst af gris

Jerk er en klassisk jamaicansk marinade med masser af krydderier, som går godt til gris.

Køb ingredienser på nemlig.com
Tid
1 t. 30 min.
Personer
4 pers

Ingredienser

Jamaicansk gris

  • 500 g bryst af gris (uden ben)
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk stødt peber
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk muskatnød
  • 1 dl Jomfruolivenolie

Rodfrugtfritter

  • 600 g rodfrugter (f.eks. selleri, gulerod, pastinak/persillerod)
  • ½ l smagsneutral olie
  • 1 tsk flagesalt

Hvidløgsmayo

  • 2 æggeblommer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk dijon sennep
  • 1 tsk sukker
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl æbleeddike
  • 4 dl smagsneutral olie

Salat

  • 70 g spinat
  • 1 hjertesalat
  • 1 skalotteløg

Sådan gør du

  1. Bland alle krydderierne sammen og kom på kødsiden af brystet.
  2. Rids sværen, men skær ikke ned i kødet – og drys med groft salt imellem sværene.
  3. Læg brystet, så sværen er jævn ved at lægge fx en kartoffel under de lave steder i et fad eller på en rist. Sæt grisen i en kold ovn i midten. Stil ovnen på 185 grader, og steg brystet 1 time.
  4. Skræl rodfrugterne og skær i pommes frites-størrelse. Varm olien i en gryde til 175-185 grader. Kom halvdelen af rodfrugterne i, og steg dem, til de er gyldne (ca. 8 min). Kom dem derefter på fedtsugende papir, og drys flagesalt over dem. Gør det samme med den anden halvdel.
  5. Skyl spinat, salat og pil løget. Skær løg i tynde skiver, og pluk salaten i mindre stykker. Bland ingredienserne i en serveringsskål.
  6. Pisk æggeblommer sammen med fintsnittet hvidløg, salt, dijon sennep, sukker, olivenolie og æbleeddike. Pisk derefter smagsneutral olie i lidt ad gangen til den har den rette konsistens.
  7. Skær kødet i skiver, og spis dem sammen med rodfrugtfritter, salat og hvidløgsmayo.

Tip

Krydderiblandingen til kødet kan købes færdigblandet i de fleste supermarkeder.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 7356
Energi (kcal): 1758
Protein (E%): 6
Fedt (E%): 92
Kulhydrater (E%): 2
Share