Hvad har jeg i køleskabet
Mikkel Karstad
Perfekt
til mange

Revet blomkål med tørret frugt og grisebov

Boven er en af de mest smagfulde dele på grisen. Boven anvendes mest til hakket kød, men fungerer også fantastisk i gryderetter som denne.

Forberedelsestid
60 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Grisebov

  • 500 g grisebov (uden svær)
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 2 løg
  • 2 gulerødder, 150 g
  • 300 g kartofler
  • 1 frisk chili uden kerner
  • 1 tsk hele spidskommenfrø
  • 1 tsk hele korianderfrø
  • 1 kanelstang
  • 5 dl kyllinge- eller grøntsagsbouillon
  • 50 g dadler
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 50 g mandler
  • 1 usprøjtet lime
  • Salt og friskkværnet peber

Revet blomkål

  • 1 blomkål
  • 1 usprøjtet lime
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt bredbladet persille

Tilbehør

  • 4 store skiver groft brød

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

 

Sådan gør du

  1. Skær bov i tern. Varm 1 spsk af olien i en gryde ved høj varme, og brun halvdelen af kødet. Det skal syde højlydt, når kødet kommer i gryden. Tag kødet op, tilsæt 1 spsk olie og brun på samme måde den anden halvdel. Tag kødet op.
  2. Skræl og skær gulerødder og løg i skiver. Skræl og skær kartoflerne i grove stykker. Halver chilien, fjern kernerne og hak den groft. Knus spidskommen og korianderfrø.
  3. Steg løgene møre i samme gryde, og tilsæt chili, knust spidskommen og korianderfrø, kanelstang, gulerødder og kartofler.
  4. Kom kødet tilbage i gryden. Hæld bouillon på, og lad retten simre ved lav varme i ca. 45 min under låg, til kødet er mørt.
  5. Fjern de grønne blade og riv blomkål groft i en skål. Mariner blomkålen med fintrevet skal og saft af lime, olivenolie, salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt. Skyl persille og afdryp grundigt, hak og kom op i blomkål.
  6. Skær tørrede frugter og mandler ud i mindre stykker, og kom op i gryden, og lad det koge med de sidste 15-20 min, så det bliver en tæt og sammenhængende gryderet.
  7. Krydr med salt, peber, fintrevet limeskal og limesaft. Server gryderetten med revet blomkål og godt groft brød.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 705 g af retten):

Energi:
3012 kJ (717 kcal)
Protein:
39 g
Kulhydrat:
69 g
Kostfibre:
18 g
Fedt:
29 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
426 kJ (101 kcal)
Protein:
6 g
Kulhydrat:
10 g
Kostfibre:
3 g
Fedt:
4 g
Tomat (sliced)
Tomat
Gulerod
Peberfrugt
Blomkål
Squash
Champignon
Kartoffel
Rødbede
Broccoli
Peberfrugt
Ærter
Kartoffel
Broccoli
Chili
Løg
Blomkål
Rødbede
Hvidløg