Mikkel Karstad

Revet blomkål med tørret frugt og grisebov

Boven er en af de mest smagfulde dele på grisen. Boven anvendes mest til hakket kød, men fungerer også fantastisk i gryderetter som denne.

Tid
60 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Grisebov

  • 500 g grisebov
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 2 løg
  • 2 gulerødder, 150 g
  • 300 g kartofler
  • 1 frisk chili uden kerner
  • 1 tsk hele spidskommenfrø
  • 1 tsk hele korianderfrø
  • 1 kanelstang
  • 5 dl kyllinge- eller grøntsagsbouillon
  • 50 g dadler
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 50 g mandler
  • 1 usprøjtet lime
  • Salt og friskkværnet peber

Revet blomkål

  • 1 blomkål
  • 1 usprøjtet lime
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt bredbladet persille

Tilbehør

  • 4 store skiver groft brød

Sådan gør du

  1. Skær bov i tern. Varm 1 spsk af olien i en gryde ved høj varme, og brun halvdelen af kødet. Det skal syde højlydt, når kødet kommer i gryden. Tag kødet op, tilsæt 1 spsk olie og brun på samme måde den anden halvdel. Tag kødet op.
  2. Skræl og skær gulerødder og løg i skiver. Skræl og skær kartoflerne i grove stykker. Halver chilien, fjern kernerne og hak den groft. Knus spidskommen og korianderfrø.
  3. Steg løgene møre i samme gryde, og tilsæt chili, knust spidskommen og korianderfrø, kanelstang, gulerødder og kartofler.
  4. Kom kødet tilbage i gryden. Hæld bouillon på, og lad retten simre ved lav varme i ca. 45 min under låg, til kødet er mørt.
  5. Fjern de grønne blade og riv blomkål groft i en skål. Mariner blomkålen med fintrevet skal og saft af lime, olivenolie, salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt. Skyl persille og afdryp grundigt, hak og kom op i blomkål.
  6. Skær tørrede frugter og mandler ud i mindre stykker, og kom op i gryden, og lad det koge med de sidste 15-20 min, så det bliver en tæt og sammenhængende gryderet.
  7. Krydr med salt, peber, fintrevet limeskal og limesaft. Server gryderetten med revet blomkål og godt groft brød.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2969
Energi (kcal): 710
Protein (E%): 20
Fedt (E%): 39
Kulhydrater (E%): 41
Share