Hvad har jeg i køleskabet
Perfekt
til mange

Persillerodssuppe med ingefærstegte strimler fra gris

Persillerodssuppe med intet andet end lækkerier. Ingefær, minutstrimler, persille og selvfølgelig lidt godt, groft brød med smør. En perfekt ret at lune sig på. Velbekomme.

Forberedelsestid
35 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Ingefærstegte minutstrimler

  • 500 g minutstrimer (skinkestrimler), ca. ½x½x5 cm
  • 1 lime, usprøjtet
  • 15 g ingefær
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk fishsauce
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • 4 tsk olie

Persillerodssuppe

  • 5 persillerødder, ca. 500 g
  • 2 skalotteløg
  • 20 g smør
  • 6 dl vand
  • 1-2 lime, usprøjtet
  • 2 dl letmælk

Tilbehør

  • 1 bundt persille
  • 25 g cashewnødder
  • 4 skiver groft brød, ca. 200 g

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Skyl lime til kødet. Riv skallen og pres saften. Skræl og riv ingefær. Kom minutstrimler i en skål med limesaft og -skal, ingefær, soja, fishsauce, salt og peber. Lad kødet marinere i 15 minutter.
  2. Skræl persillerødder og pil skalotteløg. Skær i grove stykker.
  3. Varm smør i en gryde til det bruser op. Steg persillerødder og løg i 1-2 minutter, til de begynder at tage lidt farve. Tilsæt vand og bring i kog. Kog ved lavt blus i 10-15 minutter, til persillerødderne er møre.
  4. Skyl og riv lime til suppen. Pres saften. Skyl og hak persille.
  5. Rist nødder på en tør pande, til de bliver gyldne. Tag dem af panden og hak dem groft.
  6. Tilsæt mælk til suppen, krydr med salt og peber og kog suppen yderligere 5 minutter.
  7. Varm halvdelen af olien på en pande ved god varme. Der skal være så meget smæk på kogepladen, at det siger ”sszzzzs”-lyde, når kødet kommer på panden. Tilsæt halvdelen af kødet og lad det stege på alle sider i 1-1½ minut, ca. 4 minutter i alt. Kom kødet på en tallerken. Varm den anden halvdel olie ved kraftig varme og brun resten af kødet i 1-1½ minut.
  8. Tag suppen af varmen og blend suppen jævn og glat i en blender eller med en stavblender.
  9. Varm suppen forsigtigt igennem og smag til med salt, peber og limesaft og -skal.
  10. Anret den varme suppe med ingefærstegte minutstrimler, persille, ristede nødder og brød.

Tip

Hvis du ikke kan finde minutstrimler (skinkestrimler), kan du bruge schnitzler, som du skærer i ½ cm tykke strimler på det korte led.

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 600 g af retten):

Energi:
2106 kJ (501 kcal)
Protein:
38 g
Kulhydrat:
45 g
Kostfibre:
10 g
Fedt:
17 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
351 kJ (84 kcal)
Protein:
6 g
Kulhydrat:
8 g
Kostfibre:
2 g
Fedt:
3 g
Kål
Gulerod
Majs
Kartoffel
Peberfrugt
Broccoli
Tomat (sliced)
Champignon
Kidneybønner
Blomkål
Broccoli
Majs
Hvidløg
Ærter
Champignon
Kartoffel
Tomat
Gulerod
Kidneybønner