Mette Dahlgaard

Pasta bambini med spinat og sprød bacon

En lækker omgang pasta bambini med spinat og broccoli, friskost og bacondrys. Perfekt til en hverdagsaften.

Køb ingredienser på nemlig.com
Tid
45 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

  • 300 g peberbacon eller tørsaltet bacon
  • 600 g spinat, gerne af den grove slags
  • 4 tsk. salt
  • 3 dl små pastaer, fx typen Puntalette eller 300 g af typen Trufie
  • 1 broccoli
  • 1 spsk. smør
  • 3 spsk. friskost
  • 1 lime
  • 1 lille tsk. jalapeno og chilipulver
  • 2 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  1. Skær bacon i tern.
  2. Spinaten skylles, og blancheres i vand med 2 tsk. salt, til den lige klapper sammen.
  3. Pastaen koges i vand med 2 tsk. salt til den er al dente (se anvisning på pakken)
  4. Skyl broccolien og skær de yderste toppe af.
  5. Steg toppene på en tør pande til de tager farve, hvorefter de hældes i serveringsskålen.
  6. Sæt panden tilbage på varmen og steg bacontern gyldne og sprøde.
  7. Køl pastaen af under rindende, koldt vand, når den er kogt færdig.
  8. Sæt gryden tilbage på varmen og smelt smør heri.
  9. Tilsæt pasta, og når den er varm tilsæt friskosten, som blandes godt ind i pastaen.
  10. Tag gryden fra varmen og tilsæt blancheret spinat og broccolitoppe.
  11. Smag retten til med salt, limeskal og jalapenopulver.

Anretning
Læg pastaretten i 4 dybe tallerkener og drys bacon over.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2329
Energi (kcal): 555
Protein (E%): 22
Fedt (E%): 31
Kulhydrater (E%): 47
Share