Knuste kartofler og radiser med minutstrimler og chorizo på grillspyd

En lækker opskrift med chorizo og minutstrimler på grillspyd. Server grillspyddene med knuste kartofler og radiser. Og skænk lidt rosé i glasset.

Tid
40 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Minutstrimler

500 g minutstrimler, ca. ½x½x5 cm

2 stegte chorizopølser, ca. 100 g i alt

8 træspyd

 

Knuste kartofler

800 g nye kartofler

½ dl græsk yoghurt, 10 % fedt

1 citron, usprøjtet

Salt og peber

 

Tilbehør

8 radiser

1 bakke karse

2 store skiver brød, gerne fuldkorn, ca. 120 g

Sådan gør du

  1. Læg træspyd i vand, så de ikke brænder, når de skal på grillen.
  2. Vask kartofler grundigt og kom dem i en gryde med letsaltet vand. Kog kartoflerne i ca. 15 minutter, til de er møre, men stadig med fasthed. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af i gryden. Knus kartofler let med et piskeris eller gaffel. Vend med yoghurt, citronskal og citronsaft. Smag til med salt og peber. Lad det stå i gryden og holde sig lun.
  3. Dup kødet tørt og krydr med salt og peber. Skær chorizopølse i skiver. Sæt skiftevis minutstrimler og chorizopølser på spyd. Grill spyd cirka 2 minutter på hver side, cirka 5 minutter i alt.
  4. Skyl radiser og skær top og bund af. Skær dem i tynde skiver på langs.
  5. Skyl karse og afdryp.
  6. Varm brødet på grillen.
  7. Skær brød i stykker og drys det henover spyd og kartofler, sammen med karse og radiser.

Tips

Du kan også tage kødet af spyddene og fordele det over kartofler i stedet.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2080
Energi (kcal): 505
Protein (E%): 30%
Fedt (E%): 33%
Kulhydrater (E%): 37%
Alkohol (E%): 0%
Share