Forfriskende melonsalat og kikærtemarinerede nakkekoteletter

Nakkekoteletter kan marineres i mange ting og selvom det måske lyder mærkeligt, så er kikærter en af dem. Prøv det sammen med en lækker salat og bliv overrasket over, hvor lidt der egentlig skal til.

Tid
40 min.
Personer
2 pers.

Ingredienser

Kikærtekoteletter

2 nakkekoteletter, ca. 2 cm tykke, ca. 150 g pr. stk.

½ dåse kikærter, 120 g drænet vægt

½ dl yoghurt naturel 0,5%

1 tsk tørrede urter, fx herbes de provence

½ tsk salt

2 tsk olie

 

Melonsalat

200 g grønne asparges

1 bakke feldsalat, ca. 100 g

½ netmelon, ca. 500 g

20 g fast ost – evt. Vesterhavsost

1 rød chili

Sådan gør du

  1. Dræn kikærter og kom i en frostpose. Tilsæt yoghurt og krydderier. Knus kikærterne med hånden eller en kagerulle og masser det godt rundt, så alt er blandet. Kom koteletterne i posen og massér dem godt ind i kikærtemassen.
  2. Skyl asparges og feldsalat. Knæk den grove ende af asparges og kassér. Skær i skiver. Halvér melon og skrab kerner ud. Skær skrællen af og skær kødet i tern. Skær ost i tern. Skyl og hak chili. Vend alle ingredienser til melonsalaten sammen.
  3. Varm olie på en pande ved god varme – det skal være så varmt at det ’siger lyde’, når kødet kommer på panden. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til svag varme og steg dem færdige, ca. 16 minutter i alt. Pas på med at flytte koteletterne for meget.

Tips:

Hvis nakkekoteletterne er 1 cm tykke, skal de kun have 5-6 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt.

Du kan fx bruge resten af kikærterne til en salat med urter eller humus.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2480 KJ
Energi (kcal): 595 Kcal
Protein (E%): 31%
Fedt (E%): 33%
Kulhydrater (E%): 35%
Alkohol (E%): 0%
Share