William Milsted

Kartofler i spinat og gedeost med glaseret kotelet og fennikelsalat

Smeltet gedeost i grov kartoffelmos er genialt, og honning-trøffel marinade passer perfekt til. Smag selv.

Tid
30 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Kartofler

  • 800 g små kartofler
  • 200 g spinat
  • 100 g gedeost
  • 100 g smør
  • Salt og friskkværnet peber

Kotelet

  • 4 koteletter af gris, 500 g
  • 10 g smør

Marinade

  • 100 g honning
  • ½ dl æbleeddike
  • ½ dl Jomfruolivenolie
  • ½ dl trøffelolie
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Kog kartofler i letsaltet vand, til de er møre, hvorefter de stampes groft.
  2. Tilsæt grofthakket spinat, gedeost, 50 g smør, salt og peber, og lad det smelte sammen. Gem lidt spinat til pynt
  3. Varm 50 g smør på en pande ved høj varme. Smørret skal bruse af og være gyldent. Brun koteletterne 1 min på hver side. Skru ned til middelvarme og steg yderligere 2 min- på hver side
  4. Honning, æbleeddike, olivenolie og trøffelolie piskes sammen, og hældes ud over koteletterne mens de trækker færdigt på den varme pande i 2 min.
  5. Drys hakket spinat på toppen.

Servér evt. med en fennikelsalat til. Snit 1 stor fennikel i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og læg det i iskoldt vand i 5 minutter for at trække sprødhed. Dryp af i et dørslag og hæld i en serveringsskål. Pres 1 citron og bland saften med 4 tsk sukker til sukkeret er opløst, og hæld over fennikel.

 

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 3755
Energi (kcal): 898
Protein (E%): 18
Fedt (E%): 56
Kulhydrater (E%): 26
Share