Daniel Crespi

Kartoffelpandekage med bacon, dildpickles og peberrodscreme

Brug kartoflen på en anden måde end du plejer. Kartoffelpandekage med bacon, dildpickles og peberrodscreme.

Tid
1 time
Personer
4 pers.

Ingredienser

Dildpickles

  • ¼ blomkålshoved, 150 g
  • 1 gulerod, 75 g
  • 1 stilk fra bladselleri
  • 2 rødløg
  • Et bundt dild
  • 1 spsk dildfrø
  • 1 dl eddike
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vand


Bacon

  • 400 gram letsaltet bacon


Kartoffelpandekage

  • 9 store faste kartofler, ca. 1300 g
  • 20 g smør
  • 1 spsk olie
  • 1½ tsk salt
  • Sort peber fra kværn


Peberrodscreme

  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
  • 1 lille stykke peberrod, 2 spsk revet
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • ¼ tsk salt og lidt peber


Tilbehør

  • 1 bundt dild

Sådan gør du

Dildpickles

  1. Del blomkål i buketter.
  2. Skræl gulerod og skær den i tynde skiver.
  3. Pil rødløg og skær det i små tern.
  4. Skær bladselleri i centimetertykke skiver.
  5. Bring vandet i kog med eddike, sukker, dildfrø og dild, og hæld den varme lage på grøntsagerne.
  6. Sæt pickles på køl og lad den trække i mindst 12 timer.

Peberrodscreme

  1. Skyl og hak dild og purløg fint.
  2. Skræl og riv peberroden.
  3. Pres saften af citronen.
  4. Bland dild og purløg i cremefraichen, og smag til med citronsaft, salt og peber.

 Bacon

  1. Skær bacon i meget tynde strimler og steg dem på middelvarme, indtil de bliver godt sprøde.
  2. Tag dem af og læg dem på fedtsugende papir.

 Kartoffelpandekage

  1. Skyl kartofler (skræl dem ikke) og tør dem.
  2. Riv dem fint og pres væsken ud af dem.
  3. Tilsæt salt og sort peber.
  4. Varm smør og olie på en pande ved middel varme.
  5. Mas kartoffelmassen ud fire i pandekager og steg dem 5-6 minutter på hver side, så de får en gyldenbrun farve og bliver rigtigt sprøde i kanterne.

Servering

Anret kartoffelpandekagerne på tallerkner og læg den sprøde bacon ovenpå sammen med en god portion dildpickles og en stor skefuld peberods-cremefraiche. Pynt med plukket dild.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2313 KJ
Energi (kcal): 550 Kcal
Protein (E%): 11%
Fedt (E%): 35%
Kulhydrater (E%): 54%
Alkohol (E%): 0%
Share