William Milsted

Kålrabimos med bitter salat og nakke af gris

Nakke af gris er et dejligt stykke kød, der med sin fedtmarmorering kan holde sig smagsfuldt og saftigt ved længere tilberedning som i denne mørke ret.

Tid
1 t. 30 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Nakke af gris

  • 800 g nakke af gris
  • 2 tsk salt
  • 5 dl mørk øl
  • 1 dl æblemost
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 spsk sorte peberkorn
  • 5 laurbærblade
  • 3 kviste timian
  • 3 kviste rosmarin
  • 3 kviste oregano

Mos

  • 1/3 kålrabi, 250 g
  • 250 g kartofler
  • 100 g blødt smør
  • 30 g grov sennep
  • 50 g rygeost
  • 1 bdt purløg
  • Salt og friskkværnet peber

Salat

  • ½ spidskål, 500 g
  • 1 julesalat, 110 g
  • 1 bundt dild
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt

Sådan gør du

  1. Drys kød med salt og læg i et ildfast fad.
  2. Fyld fadet med øl, æblemost, æbleeddike, peberkorn, laurbærblade og hele kviste timian, rosmarin og oregano.
  3. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 1½ time.
  4. Skræl kålrabi og kartofler. Skær dem i store tern, kog til de er møre i vand. Hæld vandet fra, og lad det dampe lidt af. Mos dem sammen.
  5. Pisk smør, rygeost, grov sennep, fintsnittet purløg, salt og peber sammen, og bland massen med kartoffel/kålrabi-mosen.
  6. Snit spidskål, julesalat og dild groft og vend med olivenolie, æbleeddike, salt og sukker.
  7. Skær kødet i skiver og spis sammen med mos og salat.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2981
Energi (kcal): 712
Protein (E%): 17
Fedt (E%): 60
Kulhydrater (E%): 21
Share