


Ingredienser
Tomatsalsa
- 7 røde tomater, 500 g
- 1 løg, 100 g
- 2 tsk salt
- 1 spsk rapsolie
- 1 spsk eddike eller citronsaft
- 50 g ingefær
- 1 chili
- 3 spsk sukker, 50 g
- 1½ spsk kommenfrø, 10 g
- 2 spsk sennepsfrø, 20 g
- 3 spsk røget paprika, 20 g
Bagte jordskokker
- 500 g jordskokker
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet peber
Krydrede koteletter
- 4 koteletter af gris, 500 g
- ½ tsk sort peber
- 1 tsk korianderfrø, knust
- ½ tsk spidskommen
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 fed revet hvidløg
- ½ tsk stødt nellike
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk salt
- 1½ spsk sukker
- 2 spsk rapsolie
Blomkålsris
- 1 blomkål, 500 g
- 1 spsk olivenolie
- 1 citron, usprøjtet
- 1 bundt purløg
- ½ tsk salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på varmluft 240 grader og bag tomater i 15 minutter til de branker lidt og sprækker
- Rist kommen- og sennepsfrø på en pande til de dufter og hæld i en skål med de andre krydderier
- Skær løg i små tern
- Rens chili og ingefær og hak meget fint
- Steg løg til de begynder at karamellisere, tilsæt chili og ingefær, og lad det stege 1 minut
- Tilsæt krydderier, salt, sukker og de brændte tomater
- Kog salsaen ind ved middel varme til en tyk konsistens i 20-30 minutter
- Rens og skær jordskokker igennem på langs, vend dem i olie
- Læg dem i et ovnfast fad med skærefladen opad, drys salt og peber over
- Sæt ovnen på 190 grader varmluft, og bag dem i 40 minutter til de er bløde i midten og sprøde rundt i kanten
- Bank koteletter flade.
- Kom alle de tørrede krydderier i en morter eller en blender
- Pil og hak hvidløg fint og bland i krydderierne med salt og sukker.
- Smør massen på koteletterne og lad dem trække i minimum 15 minutter (kan laves dagen før for mere koncentreret smag – trækker i køleskab)
- Varm olie på en pande ved høj varme og steg koteletterne 1 minut på hver side. Det skal syde, når du lægger kødet på panden
- Skru ned til middel varme og giv koteletterne yderligere to minutter på hver side til kødet er svagt rosa i midten
- Pil de grønne blade af blomkål og skyl den
- Riv blomkål groft ned i en skål, så det ligner ris
- Klip purløg ned i kålen, riv skallen og pres saften af citronen og mix alt sammen med lidt salt
- Server blomkålsris med bagte jordskokker, krydrede koteletter og salsa. Velbekomme.
TIP
Erstat eventuelt jordskokker med små kartofler, som bages i ovnen med lidt olie og salt til de er møre.
Er du ikke så meget til en røget smag, så brug almindelig paprika i tomatsalsaen.
Næringsindhold
Energifordeling og – indhold pr. person
Energi (kJ):
2250
Energi (kcal):
538
Protein (E%):
15
Fedt (E%):
51
Kulhydrater (E%):
34