Mikkel Karstad

Hyben-selleri flæsk med kombucha og timian

Tid
50 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Flæsk

  • ½ knoldselleri, 500 g
  • 6 banan skalotteløg, 120 g
  • 200 g hyben i renset vægt (frosne kan også bruges eller 4 spsk hybensyltetøj)
  • 2 tsk salt og friskkværnet peber
  • 400 g stegeflæsk uden svær
  • 5 kviste timian
  • ½ dl olivenolie
  • 1 usprøjtet citron
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 1 dl kombucha, ikke alt for sød eller hvedeøl

Tilbehør

  • 4 skiver rugbrød
  • 2 spsk sennep

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Skræl selleri, skyl og skær ud i grove stykker.
  3. Pil skalotteløg, og del i halve på langs.
  4. Fjern stilk og blomst fra hyben, del i halve, og skrab kerner ud med en teske, skær hyben ud i mindre stykker.
  5. Kom selleri, hyben og skalotteløg i et ildfast fad, krydr med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt.
  6. Læg skiver af stegeflæsk ovenpå, og drys med plukket timian, fintrevet skal og saft fra citron, olivenolie, og lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
  7. Hæld kombucha eller øl i fadet, og bag i 30-40 min. til flæsk er helt sprødt og gyldent, og selleri, hyben og løg er blevet møre.
  8. Tag fadet ud, og server en god stor skefuld på en tallerken, så du får lidt af det hele.
  9. Server med godt rugbrød og sennep.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2209
Energi (kcal): 528
Protein (E%): 17
Fedt (E%): 57
Kulhydrater (E%): 26
Share