Grisekøber med kål og persille Grisekøber med kål og persille
Mette Dahlgaard

Grisekæber med broccoli og persillepanko

Imponér dine gæster med denne ret. De vil helt sikkert bifalde dine evner i køkkenet med denne opskrift på grisekæber (svinekæber) med broccoli.

Tid
2 timer 15 min + 12-24 timer
Personer
6 pers.

Ingredienser

  • 8-12 grisekæber, ca. 1 kg
  • 2 broccoli
  • Salt

Saltlage

  • 50 g salt
  • 1 l vand

Braiserings lage til grisekæber

  • 1 l oksebouillon evt. fra terning
  • 10 g galangarod

Persillepanko

  • 100 g panko rasp
  • 1 bundt persille, 50 g
  • 1 usprøjtet citron

Sådan gør du

Grisekæber

  1. Bland salt i vandet og rør, til det er opløst.
  2. Læg kæberne i lagen, sæt dem på køl og lad dem stå til dagen efter, 12-24 timer.
  3. Skræl og riv galangarod fint og bland med bouillon.
  4. Tag kæberne, skyl dem i koldt vand og tør dem.
  5. Varm smør på en pande ved god varme og brun kæberne godt.
  6. Læg kæberne i et ovnfast fad og hæld braiseringslage over, til de er halvt dækket. Kog resten af lagen ind.
  7. Læg stanniol over fadet og braiser kæberne ved 160 grader i 2 timer.
  8. Tag kæberne op og hold dem varme.
  9. Hæld lagen fra fadet op i gryden og kog ind til det halve. Brug lagen til sauce.

Broccoli

  1. Del broccoli i buketter og blancher nogle minutter i letsaltet vand. Den skal være mør, men stadig have bid.

Persillepanko

  1. Skyl og tør persille og fjern de groveste stængler.
  2. Skyl citron og riv skallen fint.
  3. Blend persille, panko rasp og citronskal til en ensartet masse.

Severing

Anret kæberne på tallerkner med broccolien rundt om. Drys med persillepanko og kom sauce ved siden af.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 1250 KJ
Energi (kcal): 300 Kcal
Protein (E%): 50%
Fedt (E%): 24%
Kulhydrater (E%): 26%
Alkohol (E%): 0%
Share