Gammeldags kartoffelsalat med frikadeller

En god, gammel klassisk opskrift på frikadeller med kartoffelsalat. Du behøver ikke ringe til mormor, bare følg opskriften og hun vil være stolt af dit resultat.

Tid
35 min.
Personer
1 pers.

Ingredienser

3 stegte frikadeller, se opskrift
200 g kolde, kogte kartofler
¼-½ rødløg
1 dl fromage fraiche, skyr eller anden fast surmælksprodukt
½ citron eller 1-2 spsk citronsaft
Salt og peber
100 g optøede, frosne ærter
Evt. persille

Sådan gør du

  1. Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær kartoflerne i passende stykker.
  2. Varm frikadeller på en pande eller i mikrobølgeovn.
  3. Skræl og skær løg i tynde både eller tern.
  4. Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber. Vend rødløg, kartofler og ærter i dressingen. Tilsæt evt. skyllet, grofthakket persille. Smag til.

Tips

I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes radiser, rå eller let kogt blomkål eller broccoli. Vælg efter lyst og årstid. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

En rest kold kartoffelsalat kan også bruges i madpakken næste dag.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2325 KJ
Energi (kcal): 555 Kcal
Protein (E%): 26%
Fedt (E%): 28%
Kulhydrater (E%): 46%
Alkohol (E%): 0%
Share