Bulgursalat med tagine af gris

Tagine er en klassisk nordafrikansk simreret med masser af krydderier og urter. Her serveres den med en frisk bulgursalat.

Tid
2 timer
Personer
4 pers.

Ingredienser

Tagine

  • 300 g nakke af gris
  • 2-3 tsk ras-el-hanout
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dl olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk stødt korianderfrø
  • 2 gulerødder
  • 200 g hokkaido-græskar eller butternut-squash
  • 1 løg
  • 1 rød chili
  • 4 dl kyllingefond eller hønsebouillon fra terning
  • 1 dåse flåede og hakkede tomater (400 g)
  • 150 g abrikoser

Bulgursalat

  • 300 g bulgur
  • 4 dl vand
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk salt
  • 3 forårsløg
  • ½ bundt persille
  • 40 g græskarkerner
  • 2 appelsiner
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Topping

  • 4 dl græsk yoghurt
  • 1 bdt koriander

Sådan gør du

  1. Skær kødet i 3×3 cm, og lad det marinere i rigeligt med ras-el-hanout, finthakket hvidløg, salt, peber, olivenolie og korianderfrø.
  2. Brun kødet godt af i en gryde ved høj varme. Når det har fået godt med farve, tilsættes gulerødder, græskar og løg i tern sammen med chili, der svitses godt af. Derefter tilføjes fond og flåede tomater. Lad det simre under låg i ca. 1½ time.
  3. Kom bulgur i en gryde med kogende vand, tilsæt olivenolie og salt. Rør rundt et par gange, sluk for varmen og læg låg på. Lad det trække i 15 min.
  4. Vend grofthakket persille, fint snittede forårsløg, græskarkerner, tynde skiver appelsin uden skal, flagesalt og peber sammen med bulguren.
  5. Kom til sidst kvarte abrikoser i gryderetten, og smag til med salt og peber.
  6. Server tagine med bulgursalat, græsk yoghurt og koriander.

Tip

Som alternativ til ras-el-hanout kan bruges: lige dele paprika, koriander og ingefær samt lidt safran.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 4417
Energi (kcal): 1056
Protein (E%): 9
Fedt (E%): 64
Kulhydrater (E%): 27
Share