William Milsted

Bruschetta med urtesalat, parmesan og lever af gris

Lever deler vandene, men lever kan rigtig meget mere end leverpostej. Her kommer et godt bud på, hvordan lever er et lækkert element, på et stykke ristet brød, på en helt anden måde end leverpostej.

Tid
30 min.
Personer
4 pers

Ingredienser

Bruschetta

  • 300 g lever af gris
  • 1 dl olivenolie
  • 4 skiver franskbrød, gerne fuldkorn
  • 25 g smør
  • 2 store skalotteløg, 60 g
  • 4 fed hvidløg
  • ½ bdt persille
  • 2 usprøjtede citroner
  • 2 spsk grov sennep
  • 1 tsk flagesalt
  • Friskkværnet peber

Urtesalat

  • 2 hoveder radicchio- eller julesalat, 250 g
  • 2 æbler, 250 g, fx Belle de Boscoop, Ingrid Marie,
  • ½ bundt dild
  • ½ bundt persille
  • ½ bundt kørvel
  • 4 kviste estragon
  • Lidt olivenolie

Topping

  • 40 g revet parmesan

Sådan gør du

  1. Puds lever for hinder og blodårer og skær i 1 cm tykke skiver.
  2. Varm olivenolie på en pande ved god varme. Steg lever, ca. 1 min på hver side og tag af.
  3. Steg skiver af franskbrød i lidt olivenolie på panden, til de er sprøde, og tag dem af.
  4. Kom smør, skiver af skalotteløg, knust hvidløg, persille, revet citronskal og saft fra 1 citron, og sennep, på panden. Steg det hele i nogle minutter, til løgene er møre.
  5. Pluk salaten i blade, skær æblerne i tynde både, pluk krydderurterne i små buketter og vend det hele i lidt olivenolie.
  6. Anret brødene med de stegte skiver af lever, løg og juicen fra panden, samt urtesalat, parmesan, sort peber og flagesalt.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2257
Energi (kcal): 540
Protein (E%): 18
Fedt (E%): 57
Kulhydrater (E%): 25
Share