Mikkel Karstad

Bagt kartoffel med yoghurt, persilleolie, rødløg og stegt flæsk

En klassiker med et pift. Server lige efter anretning, og det hele vil smelte sammen i en perfekt kombination.

Køb ingredienser på nemlig.com
Tid
70 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Kartofler

  • 4 store bagekartofler

Flæsk

  • 350 g stegeflæsk
  • ½ tsk fint salt

Løg

  • 1 rødløg, 60 g
  • 4 spsk æbleeddike
  • ½ tsk fint salt

Persilleolie

  • 1 bundt persille
  • 20 g mandler
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 4 store håndfulde grønkål, ca. 120 g
  • 4 dl yoghurt naturel, 1½ % fedt
  • 50 g friskrevet parmesan

Sådan gør du

  1. Vask kartofler, kom dem i et ildfast fad og ind i en kold ovn.
  2. Bag ved 180 grader i ca. 1 time til kartoflerne er møre.
  3. Varm en pande op til høj varme, mens flæsk skæres i store tern, ca. 2×2 cm.
  4. Steg flæsketern på begge sider ved høj varme til de er gyldne på alle sider. Det skal sige ”schhhh”, når kødet rammer panden.
  5. Skru ned på middel varme og steg yderligere ca. 25 min til noget af fedtet er smeltet af, og kødet er helt sprødt. Salt let. Tag kødet af panden og hold det lunt.
  6. Snit rødløg i helt fine strimler, mens kødet steger.
  7. Kom løgstrimler i en skål. Drys med salt og eddike og vend det hele rundt, så løg smider lidt af deres skarphed, men stadig holder sin sprødhed.
  8. Skyl persille i koldt vand og afdryp grundigt. Pluk persille fra stilken og kom det i en blender sammen med mandler, olivenolie, salt og friskkværnet peber, og blend til en tæt olie, ca. 1 min.
  9. Skyl og hak grønkål fint, kom i en skål og hæld persilleolien over.
  10. Tag kartoflerne ud af ovnen, skær et kryds i dem og giv et lille tryk, så de åbner sig. Anret med yoghurt, sprøde lune flæske stykker, rødløg og godt med friskrevet parmesan på toppen.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2854
Energi (kcal): 682
Protein (E%): 15
Fedt (E%): 61
Kulhydrater (E%): 23
Share