William Milsted

Adobo med blomkål, solsikkefrø og spejlæg

Adobo er en populær filippinsk ret og tilberedningsproces, hvor kødet marineres i eddike, soya og hvidløg, brunes i olie for efterfølgende at simre i marinaden.

Køb ingredienser på nemlig.com
Tid
60 min.
Personer
4 pers.

Ingredienser

Adobo

  • 400 g skinke eller filet af gris
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 dl soyasauce
  • ½ tsk salt
  • 5 laurbærblade
  • 10 fed hvidløg
  • 2 tsk sukker

Blomkålsris

  • 1 blomkål, ca. 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 g solsikkefrø
  • 1 håndfuld friske krydderurter (fx persille og estragon)

Spejlæg

  • 4 æg
  • 10 g smør
  • 1 tsk salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Skær kødet ud i tynde strimler, og lad det marinere i æbleeddike, soya, salt, laurbærblade, groft hakket hvidløg og sukker så længe som muligt, men minimum 12-14 min.
  2. Tag kødet op af marinaden, og brun kødet af i en gryde. Kom derefter marinaden i gryden og lad det simre i 30 min. med låg.
  3. Blomkål rives fint og vendes med salt, sennep, æbleeddike, olivenolie, solsikkefrø og de finthakkede krydderurter.
  4. Varm smør på en pande ved middel varme, slå de 4 æg ud på panden, og giv dem et drys salt og peber.
  5. Anret adobo med blomkålsris og et spejlæg oven på.

Næringsindhold

Energifordeling og – indhold pr. person

Energi (kJ): 2462
Energi (kcal): 588
Protein (E%): 30
Fedt (E%): 60
Kulhydrater (E%): 10
Share